sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Matkaan lähden!


Here I am again! Norjan kodissa siis. Perjantaiaamuna pakkasin loput tavarat ja suuntasin Tian kyydissä lentokentälle odottelemaan koneen lähtöä. Kone oli tunnin verran myöhässä mutta eipä tuo paljoa haitannut, odottelu meni leppoisasti Starbucksin langattomassa netissä surffaillessa ja tax-free ostoksia tehdessä.

 Tia kiittää mua tästä varmasti - söpö oot!
 Omnomnom, tuhat kaloriaa!

Nukuin melkein neljä tuntia lentomatkasta, mikä oli jotain erittäin positiivista. Suosittelen kaikille usein lentäville korvatulppia, en tiedä oikeasti mitä olisin tehnyt ilman niitä, istuin nimittäin kaakattavan akkalauman vieressä ja järki olisi varmasti mennyt kun olisin joutunut niitä koko matkan kuuntelemaan... Lisäksi korvatulpat on ainakin mulla toimineet niin, ettei nousu ja lasku ole ottaneet kipeää ollenkaan. Worth trying! Eikä maksa kuin jonkun euron apteekissa.

Tällä kerralla lensin suoraan Gardermoenin kentälle, mistä pääsin siis tutulla ja turvallisella flytogetilla suoraan Drammeniin - tämäkin on positiivista, Ryggen kentältä on über-rasittavaa tulla ensin bussilla ja sitten junalla. Olin perillä illalla kymmenen maissa ihanassa lumisesssa maisemassa. Tätä reissua varten piti muuten vielä torstaina käydä ostamasssa kengät kun ei minulla ollut muita kuin tennareita, ballerinoja ja korkkareita. Kävin siis ostamassa viiden euron feikki-uggsit. Ne ei ehkä ole ne kaikista kauneimmat popot, mutta toimivat täällä kuitenkin. 

Rakastan tätä naapuritaloa, se on niin ihanan ankea!

Eilen lähdettiin ennen puoltapäivää kaupungille, meikäläisen oli pakko päästä taas katsomaan kauppojen valikoimaa ja Tom Ivarin jalkapalloa. Löysin suloisia paitoja, en yhtään mustaa vaikka tarkoitus oli, mutta ei kai sillä niin väliä ole? Kesä on kuitenkin kohta täällä! Ehkä yritän uusintakierrosta maanantaina, tekisi oikeastaan mieli lähteä käymään vaikka Oslossa maanantaina... 

Jalkapallossa olikin kyseessä oli Liverpool v. ManU-matsi jota menimme seuraamaan Goggeniin, erääseen ihanaan keskustan pubiin. Jalkapallo on Tompalle kuin uskonto, joten tunnelma voi tulla aika kireäksi, ja ennen ensimmäisen erän loppua ja Liverpoolin johtaessa 1-0, sainkin kuulla kysymyksen että lähdettäisiinkö menemään. Odotimme kuitenkin erän loppuun, jonka jälkeen suuntasimme sillan yli tänne Strömsöön ja kävimme King's Armsissa katsomassa pelin loppupuolen. Huonostihan siinä kävi, mutta 
tyyppi nieli harminsa nopeasti - ei kai halunnut tuhlata päivää murjottamiseen. 

Goggen. 
 
Drammenin keskustaa.

Illalliseksi oli tarjolla sushia alakerran ravintolasta (yhä edelleen nam!) ja leffana Brad Pittin (tosi nam!)  tähdittämä Moneyball, joka oli muuten oikeasti hyvä, vaikka aihe, baseball, ei kovin mielenkiintoinen välttämättä olekkaan. 

Ihanaa, vasta kaksi yötä mennyt ja kolme jäljellä!

2 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Nauti!

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti myös loppuloma meni kivasti! Olen täällä odottanut loppuja osia matkakertomuksesta :D
-Nona